2016. november 17., csütörtök

Mathias Corvinus Collegium - Középiskolás Program


2016 márciusától 4 új kurzussal, 8 teljes e-learning tananyaggal várja a diákokat a középiskolás program.


  1. A Középiskolás Program februárban induló kurzusaira a jelentkezési határidő: 2017. január 22. éjfél
    A kurzusokhoz, szombati képzési napokkhoz félév közben
  2. is lehetőség van csatlakozni kiemelt felvételi időszakunkon kívül! 

A programban való részvétel ingyenes, a távoktatási kurzusok mellett havonta, szombatonként megrendezett készségfejlesztő tréningekbe, és az ország egyik legjobb középiskolás közösségébe csatlakozhatnak be tanulók. 

A program iskola mellett végezhető ingyenes internetes társadalomtudományi képzést kínál olyan fiatal tehetségek számára, akik az átlagnál olvasottabbak, tájékozottabbak szeretnének lenni és érdeklődnek a XX. és a XXI. század legfontosabb társadalmi, gazdasági, politikai eseményei iránt. 

A képzésre felvételt nyert diákok a sikeres érettségi vizsgáik időpontjáig tagjai a programnak. A diákok a nyolc hetes e-learning kurzusok, szombati rendezvények és táborok közül szabadon dönthetik el, hogy melyeken kívánnak részt venni. Nem kötelező az összes kurzust elvégezni. Lehetőség van bármelyik időszakban halasztani, passziválni is, azonban csak a sikeresen elvégzett kurzusokról állítanak ki számukra programbizonyítványt.

Új kurzusok 2016 márciusától:
1. Pszichológia (8 hét)
2. Állam, jog, szabadság, kötelezettség (8 hét) 3. Íráskészség-fejlesztés (4 hét)
4. Academic writing (4 hét, angol nyelvű


Tréningek:
1. általános kommunikációs tréning 2. érveléstechnikai tréning
3. prezentációs, esszéírás tréning 4. tanulásmódszertan tréning stb.



A részvétel teljesen ingyenes. Szociálisan hátrányos helyzetben lévő, nagy távolságból utazó diákoknak az MCC-t fenntartó Tihanyi Alapítvány utazási támogatást tud biztosítani (50% vonat-vagy buszjegy esetén.).

A képzés célja:
A Collegium Középiskolás Programjának célja, hogy a benne részt vevő diákok anyagi helyzetüktől függetlenül a lehető legszínvonalasabb képzésben részesülhessenek. Társaikhoz képest jelentős előnyhöz jutnak az érettségi és felvételi vizsgáik sikeres letételéhez, illetve nagyobb eséllyel kerülhetnek be a Collegium egyetemi képzésébe.
Felkészülési lehetőséget biztosít olyan diákok számára, akik már tudják, hogy a jövőben a magyar közélet szempontjából jelentős alkalmazott társadalomtudományokkal (jog, közgazdaságtan, business, diplomácia, nemzetközi kapcsolatok, egyéb bölcseleti tudományágak) kívánnak foglalkozni. 

Tihanyi Alapítvány
Mathias Corvinus Collegium Középiskolás Program
Tel: +36-1/372-01-91
Mobil: +36 30/247 94 75
Cím: 1016 Budapest, Somlói út 51.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése