2018. április 20., péntek

Rendhagyó történelem óra a Stefánia Palotában

12 pokol

Nemrégiben - április 17-én meghívást kaptunk egy rendhagyó történelem órára a Stefánia Palotába, melyen Pallagi Zsuzsanna történelemtanárunkkal, illetve osztálytársaimmal vettünk részt.



Az óra keretében egy filmet nézhettünk meg, mely az I. Világháború elhíresült csatáját, az Isonzó folyónál történt 12 csatát mutatta be. Emellett megismerhettük egy katona naplóját is, melyben beszámol mindazon kínokról, szenvedésekről, melyeket elszenvedtek az olasz csapatok ellen vívott harcban.

Sikerült olyan hangulatot teremteni, hogy az ember átérezhesse, milyen lehetett egy igazi, vérre menő összecsapás.

Tömérdek információval gazdagodtunk a rendhagyó történelem óra keretében, mert az I. Világháború eseményei fontosak lesznek az érettségin is.

Sok diák volt jelen ezen a rendezvényen, kicsik és nagyok egyaránt. 
A vetítés végeztével lehetőség nyílt rá, hogy kérdéseket tegyünk fel a látottakról, illetve a film készítéséről is. Valószínűleg megannyi kérdés volt mindenkinek a fejében, de csak a legbátrabbak mertek kérdezni a több száz jelenlévő előtt.

Elég meglepő válaszokat kaptunk, csak egy példát említenék: akadnak olyan háborús helyszínek, ahol még mindig tilos forgatni ilyen jellegű filmet.

A magam részéről nagyon jól éreztem magam, rengeteg képet készítettem a helyszínről, a végén pedig egy csoportkép is készült az osztálytársaimmal.
Úgy vélem, a nevükben is mondhatom: rendkívül nagyszerű rendhagyó történelem órának voltunk részesei.

Tóth Krisztián 11.B













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése