2017. március 11., szombat

A Parlamentben jártunk




Nagy élmény volt, hogy részt vehettünk a Magyarországi Görögök Országos Önkormányzata és a Magyarországi Görögök Kutató-intézete által megszervezett "Magyar és görög szabadság- és sporteszmények 1821-től napjainkig" konferencián, amely 2017. március 9-én, az Országház Felsőházi termében került megrendezésre. 






Elfoglaltuk a helyünket, és kíváncsian vártuk az előadás kezdetét. A programlapot olvasva sok olyan nevet láttunk, amelyen nagyon meglepődtünk. Történelmünk nagy alakjainak leszármazottjai, egyetemi tanárok, docens, igazgató úr, államtitkár asszony. 
10 órakor kezdődött a konferencia Topuzidisz Dimitrisz, az MGOÖ szóvívőjének bevezetőjével. Őt követte Csallóközi Zoltán és dr. Szabó Tünde az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkárának köszöntője.




Az egyik legérdekesebb dr. Kertész István ókortörténész, egyetemi tanár „Ez történt Olümpiában” előadása volt, amiből sok érdekes dolgot megtudhattunk.




Leendő honanyáink? ☺

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár


Csallóközi Zoltán Semjén Zsolt miniszterelnökhelyettes főtanácsadója


dr. Kertész István egyetemi tanár


Mocsai Lajos a Testnevelési Egyetem rektora


Az előadások után a díjátadások következtek. A díjazottak egy szimbolikus kardot kaptak a görög hagyományok és a görög kultúra magyarországi védelméért és népszerűsítéséért kaptak.


Az élményért köszönet Babály László tanár úrnak,  a szervezőknek, Papavaszileu Hrisztosznak és Oikonoumu Andreasnak a meghívásért, és iskolánk igazgatójának, Csabai Róbertnek, hogy lehetővé tették a részvételt számunkra.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése