2017. március 15., szerda

8 legjobb app




Akadnak olyan alkalmazások, melyek megkönnyítik a tanulást, gyorsabbá, hatékonyabbá teszik.
Egy blogon találtam az alábbiakat csokorba gyűjtve, remélem, sokan megnézitek, alkalmazni fogjátok ezeket.



iStudiez Pro 
Egyszerűen zseniális alkalmazás. Felviheted bele az órarendedet, tanárokat e-mail címmel, dolgozatokat, szüneteket, házi feladatokat, akár egyéb online kurzusaidat, és mindez szinkronizálásra kerül a naptáraddal, illetve az összes eszközöddel, ahol csak megvan az alkalmazás. Hátránya, hogy csak iOS-re, illetve macOS-re elérhető, illetve, hogy fizetős, viszont az 5 dolláros ár (kb. 1500Ft, vagy 3000Ft ha macOS-re is megveszed) egyáltalán nem megfizethetetlen, főleg, hogy több éven keresztül hű társad lesz a program, és még egyetemi használatra is tökéletes. Windowsosoknak a My Study Life nevezetű applikációt ajánlom.






EvernoteVéleményem szerint a legjobb app jegyzetek készítésére. Én számos órán használom, még sosem hagyott cserben. Elérhető minden platformra, minden eszközre. A felhőben tárolja jegyzeteidet és szinkronizálja őket az összes többi eszközöddel. 

Nagyon gyors és kényelmes vele a jegyzetelés, akár hangjegyzeteket is lehet készíteni vele, illetve a fotózásnál automatikusan érzékeli a dokumentumokat, így pl. ha egy diát fotózol, akkor csak az fog megjelenni, és kivágja az egyéb elemeket.

Teljesen ingyenes egészen addig, ameddig max. 2 eszközön használod, utána havidíjat kell fizetni érte. A jegyzeteket meg lehet osztani a többi felhasználóval, nem csak iskolai hanem bármilyen egyéb munkára is kiváló, csak ajánlani tudom mindenkinek.






Quizlet
A legjobb applikáció szavak/definíciók, összetartozó kifejezések tanulására. Egyszerűen bele lehet írni a fogalmakat és a hozzájuk tartozó definíciót vagy az idegen nyelvbeli megfelelőjét, utána pedig kártyákat készít belőle, amelyekkel könnyedén memorizálni lehet őket, illetve kikérdezi őket, a hibásakat egészen addig, ameddig legalább kétszer nem találod el helyesen egymás után őket, illetve különféle játékokat is lehet játszani a beírt kifejezésekkel.

Minden funkciója ingyenes, webböngészőben is elérhető, illetve applikációval is rendelkezik telefonokra és tabletekre. Ajánlom mindenkinek, akinek sok szót / definíciót kell megtanulnia.






GeoGebra
Matematikai szerkesztéseket lehet vele pontatlanság nélkül számítógépen, tableten vagy akár telefonon is végezni. Függvények ábrázolására is képes derékszögű koordináta-rendszerben, illetve elképesztően sok lehetőség rejlik benne, akár saját geogebrás programot is írhatunk. 

Ezen kívül fizikai/matematikai szimulációk találhatók benne, amelyek segítenek a tananyag megértésében.





PhotomathEgyenletmegoldások ellenőrzésében lehet segítségedre ez az alkalmazás. Egyszerűen a kamerával érzékeli az egyenletet, és megmutatja a megoldásokat, és el is magyarázza a megoldás menetét.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése