2017. szeptember 23., szombat

Tanulmányi séta




A szoros értelemben vett tanuláson kívül sok-sok külső programon is részt veszünk. Ilyen volt a Pesterzsébet által megrendezett Reformkori napok rendezvénysorozat is. 
Ennek a mozgalmas, egész napot betöltő kulturális rendezvénynek része volt "A 19. századi nősorsok" c. kiállítás is, melynek ünnepélyes megnyitója 2017. szeptember 8-án volt.



Lelkes gyűjtők adták össze azt a gazdag kiállítási anyagot, melyet iskolánk néhány osztálya is megtekintett a Csili B épületében található Muszély Ágoston teremben.



Mindenki talált kedvére való kiállítási tárgyat: ruhát, legyezőt, esernyőt, vagy más egyéb szépen megmunkált használati tárgyat, amely hamar megragadta a ma már egészen másképpen öltöző, élő fiatal lányok figyelmét.



Példaértékű nősorsokat ismerhettek meg a tanulók. E bátor XIX. századi nők önfeláldozásból, kitartásból, hűségből, szorgalomból, elszántságból nemcsak kortársaiknak mutattak szép példát, hanem méltán válhatnak a ma élő fiatalok számára is mintává.
A XIX. század nemcsak rendkívüli férfiakat adott a hazának, hanem rendkívüli nőket is.



Köszönjük a XX. kerületi KT-nak a fáradságos és lelkes munkát, s reméljük, hogy a következő évben is ilyen tartalmas kiállításokkal lepnek meg bennünket.

Weidinger Mária
















Képek: 9.D



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése