2017. szeptember 11., hétfő

Hallgatni Arany?

Pénzdíjas pályázat


A Kortárs folyóirat pályázatot hirdet tudományos értékezés készítésére.

A 21. század egyik legmeghatározóbb megatrendje eddig minden bizonnyal az a kommunikációs paradigmaváltás, amelyet a legújabb infokommunikációs eszközök nyújtanak nekünk, kényszerítenek ránk. Ma már teljesen természetes látvány, hogy egy villamoson vagy metrószerelvényen mindenki az okostelefonját, táblagépét használja, és a legkülönfélébb csatornákon keresztül kommunikál. Másrészt számos tudományos kutatás azt is bizonyította, hogy a hagyományok, illetve a hagyomány hordozta értékszerkezetek az egyes generációk között leginkább a kommunikáció különböző formáiban élnek tovább.
A Kortárs folyóirat pályázatára olyan munkákat várunk, amelyek arra próbálnak választ találni, hogy a legújabb kommunikációs eszközök, formák, csatornák mit és milyen formában őriztek meg a hagyományos, múlt századi értékekből. Mennyiben építik vagy rombolják, sematizálják a személyes kapcsolatokat, az egyének gondolkodásmódját? Újjáalakuló kommunikációs szokásaink mennyit fognak megőrizni abból a kulturális hagyományból, amelyet generációk óta hordozunk magunkkal?
A pályázatok terjedelme: 35 000–50 000 leütés (azaz karakter szóközzel)
A pályázatok beérkezési határideje: 2017. szeptember 25.
A pályamunkákat magyar nyelven várjuk. Pályázhat minden 35. évét még be nem töltött fiatal szerző.
Díjazás:
  1. díj: 200.000 Ft
  2. díj: 150.000 Ft
  3. díj: 100.000 Ft
A pályázatokat a KORTARS.KOMMUNIKACIO@GMAIL.COM címre várjuk. A zsűri fenntartja magának a jogot, hogy amennyiben nem érkeznek be megfelelő minőségű pályaművek, a pályázati díjakat vagy azok egy részét nem ítéli oda.
A pályázatot kiíró szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a beérkezett pályaművek közül az arra érdemesítetteket a Kortárs folyóiratban, illetve a Kortárs Online-on közzétegye.
A pályázat eredményéről a pályázókat 2017. október 20-ig értesítjük, a pályázat hivatalos eredményhirdetésére a Kortárs-díj 2017. évi átadóján kerül sor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése