2017. szeptember 27., szerda

Tanulmányi séta 5.


11.A

Reggel 8-kor indultunk busszal Kecskemétre a Mercedes-Benz gyár meglátogatására.

Előttünk is volt egy csoport, így odaérve először a várost néztük meg az osztállyal.


Ezután az utunk az autógyárhoz vezetett, ahol sajnos nem lehetett fotózni, de nagyon sok érdekes dologgal ismerkedtünk meg, sok izgalmas dolgot mutattak meg nekünk.
Krónikás: Csollák Noémi


10.C


Szeptember 11-én biztonság kedvéért hamarabb indultunk el, így idő előtt értünk a városba, ezért úgy döntöttünk, hogy inkább bejárjuk. Láttuk a Cifra palotát és a főteret. 
Majd miután elérkezett az idő, elmentünk a gyárhoz.

A csoportot egy kedves hölgy fogadta, aki elmondta, hogy a gyár területén tilos fotózni. Kaptunk kulcstartót, kártyát, amit megtarthattunk. Ezek után megnéztünk egy rövid kisfilmet, ezt követte a gyárlátogatás.

A körbevezetés alatt rengeteg érdekes információt hallottunk, de a legfantasztikusabb élmény az autógyártási folyamat végigkísérése volt.
Belegondolni, milyen fejlett már a technika... Robotok készítik a vázat, melyek segítségével nagyjából 900 jármű gurul le naponta a szalagról.

Három világszerte sikeres Mercedes-Benz modell készül a hazai gyárban. Az első Magyarországon is gyártott termék a B-osztály volt; a négyajtós CLA coupé, illetve a kombi CLA gyártását is megkezdte a kecskeméti gyár. Külön büszkeség, hogy ez utóbbi két típust kizárólag itt Magyarországon gyártják az egész világ számára.

Ami még meglepő, hogy a gyár óvodát valamint bölcsődét is üzemeltett a dolgozói gyerekei részére.

Mindannyiunknak nagyon tetszett a gyárlátogatás, de a napunk fénypontját az emelte volna igazán, ha a tesztpályán kipróbálhattuk volna az egyik új modellt. 😋


Krónikás: Csete Bianka


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése