2019. április 27., szombat

Tájékozódjunk Pesterzsébeten!





Hogyan  indult a projekt?

Az első félévben részt vehettünk egy bemutatón, amit NNG - az IGO autónavigációs rendszer készítője - képviselője, Zelnik Péter, projektmenedzser tartott. (A legtöbb autótípusban ez a rendszer található meg.)

Betekintést nyerhettünk a cég munkafolyamatába:
  • hogyan áll össze egy késztermék,
  • milyen a team-munka.


Az előadásból ihletet merítve gondoltuk ki, hogy elkészítjük saját navigációs rendszerünket az iskola környékén. Két hónapnyi szorgos és kemény munka, több nézeteltérés és szakmai vita után minden problémát leküzdve megszületett a végeredmény.

Digitális eszközök segítségével elkészült a tájékozódási játék Pesterzsébet területére, melyet szintén ilyen eszközök segítségével lehetett megoldani.

A játék lényege az volt, hogy jobban megismerjük eszközeink kevésbé használt lehetőségeit, illetve jobban megismerjük iskolánk környékét. A teszteléshez tanárok és diákok segítségét kértük a Digitális témahét keretében, mely többé kevésbé meg is valósult.

A projekthez kapcsolódóan ismét meghívtuk az NNG képviselőjét, hogy a logisztikai tantárgyakhoz kapcsolódva tartson egy bemutatót a 9. évfolyamosoknak. Sajnos pont az ő érdeklődésüket nem keltette fel a projekt 😞 Tőlük szinte semmiféle visszajelzést sem kaptunk.





Készítettünk egy tájékozódással kapcsolatos tesztet is, melynek eredménye igazolta várakozásainkat:
  • a 30 éven aluliak szinte csak digitális eszközökkel tájékozódnak,
  • a 30 év felettiek azonban inkább papíralapú eszközöket vesznek igénybe a tájékozódáshoz.



Mindent összevetve azonban ez a két hónapos projektmunka élvezetes volt, jobban tetszett nekünk, mint a megszokott órai munka. 

Versics Klaudia 11.E
Ekéné Abuczki Marianna informatika tanár








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése