2017. április 28., péntek

Okos iPhone trükkök

 


A Safari olvasóval egyszerűbben olvashatsz cikkeket. Ha a keresőmezőben a  (Olvasó gomb ikon) látható, koppints az ikonra, így megnyílik az oldal egyszerűsített, átlátható és szép változata. Ebben az esetben kizárólag a szövegek és fotók jelennek meg, hirdetések nélkül. A funkció esti cikkolvasáshoz, böngészéséhez kiváló, ugyanis a háttér színé, a betűtípust, sőt még a betűk méretét is úgy állíthatjuk, ahogy nekünk kényelmes.



A Fotók alkalmazás egyik rejtett funkciója a keresés lehetősége, ami teljesen elképesztő dolgokra képes. A fotóink között akár személyekre is kereshetünk, ha korábban megadtuk a személy nevét és bejelöltünk néhány róla készült képet. Tárgyak és épületek esetében viszont ez egészen mágikus módon működik, anélkül megmondja nekünk a telefonunk, hogy melyik képen látható cipő, tengerpart vagy éppen kutya, hogy azt korábban megjelöltük volna neki.


Törölj  egy gombnyomással az értesítési központból!

Nyomj erősen a legfelül található "x" ikonra, így a 3D Touch funkcióval megjelenik az Összes értesítés törlése opció, amivel egy kattintással tisztára pucolhatod az Értesítési központodat.

 
Nagyobb eséllyel találhatod meg elveszett iPhone-odat vagy iPad-edet, ha bekapcsolod ezt a funkciót, ami elküldi a készülék utolsó helyzetét az Apple-nek, ha az akkumulátor szintje "kritikus" szinten van. Tehát, ha merül az akksi, az Apple megkapja az iPhone utolsó helyzetét, hogy egy esetleges keresés alkalmával könnyebben meglátható legyen.
A funkciót az iCloud > iPhone keresése menüpontban találod. (A legújabb iOS-ben az iCloud menüpontot a Beállítások menüben a saját profilodra kattintva nyithatod meg.)

Zárd be az összes lapot, egyszerre!

 

 

Végül itt egy gyors és egyszerű módja annak, hogy áthidald a böngészőlapok végtelenségig tartó fricskázgatását: egyszerűen nyomd meg hosszan a böngésző jobb alsó sarkában található új lap ikont (két négyzet egymáson), és máris megjelenik az összes lap bezárásának lehetősége.

 

Forrás: http://appradar.blog.hu/2017/04/27/11_rejtett_iphone_es_ipad_trukk_amit_ki_kell_probalnod


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése