2017. február 11., szombat

Könyvajánló







Egy kedves könyvmolytól kaptam az alábbi könyvajánlókat. Nem tudom az okát, de szeretne névtelen maradni. Remélem, így is sokaknak csinál kedvet az alábbi könyvekhez 😻






Kelly Oram: Szívzűrterépia strébereknek


Avery születése óta szerelmes gyermekkori barátjába, Aidenbe, akinek erről fogalma sincs.  Aves beleesik abba a tipikus csaj hibába hogy elkezdi tervezgetni a jövőjét kiszemeltjével, viszont ez a jövőkép pillanatok alatt porba hull, amint megtudja hogy a fiúnak barátnője van. A stréber lány a tudományt hívja segítségül: egy társadalmi kísérlettel akarja bebizonyítani, hogy egy összetört szív csak akkor forr be igazán, ha végigmegy a gyász hét fázisán.



Az egész történetet két szempontból írják le, Avery és Aiden, kicsit sem stréber bátyja Grayson szemszögéből. Bátyja teljes ellentettje testvérének. De akkor miért is pont az ő szemszögét mutatják be, miért nem Aidenét? Azért mert kellett egy külső megfigyelő a kísérlethez. Grayson olyan dolgokra veszi rá a gátlásos lányt amit korábban álmaiban sem mert volna megtenni. A suli alfahímje és a legnagyobb stréber egyre több időt tölt együtt, és közben egy teljesen új kísérlet veszi kezdetét...





Andre Agassi: Open


Ez a könyv azokat is megfogja, akik semmit sem tudnak a teniszről. Nyers őszintesége elragadja az olvasókat. A sporttörténelem egyik legkedveltebb sportolója, és az egyik legtehetségesebb ember, aki valaha teniszpályára lépett. Viszont azt kevesen tudják hogy Andre kisgyermekkora óta gyűlöli a teniszt. 

Már a bölcsődében arra bíztatták hogy csapjon az  ütővel, általános iskolás korában naponta több száz labdát kellett elütnie naponta, tizenhárom évesen a floridai tenisz akadémián találja magát, egyedül, magányosan. A riadt kilencedikes, iskolából kimaradt tanuló lázad, az 1980-as évek bálványa lett kifúrt fülével, festett hajával és punk stílusával, amit nem engedhetett volna meg magának a teniszpályán. 



Agassi rosszul viselte a mérhetetlenül nagy nyomást, bár tehetséges volt, a belső konfliktusai rányomták a bélyeget az egész életére. Gyönyörű, felejthetetlen életrajzában elmondja élettörténetét, melyet folyamatos konfliktusok kereteznek, egy olyan élettörténet, amely az önpusztítás és a maximalizmus között egyensúlyozik. Mesél félelmeiről, magányosságról, kapcsolatairól, a médiáról, kisiklásról, amire majdnem ráment az egész karriere.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése