2017. február 16., csütörtök

Facebook-ötletek









A tesztidőszak végeztével a Facebook-on az üzenőfal videói automatikusan hanggal fognak indulni...


Megelőzheted, ha az alábbi lépéseket végigcsinálod:



A gond, hogy a többnyire HD minőségű tartalmak igen komoly mennyiséget húztak le a rendelkezésre álló mobilnetes adatkeretből. Miután rengetegen kikapcsolták a dolgot, a Facebook tavaly ősszel elkezdte tesztelni a dolog még idegesítőbb verzióját: mi lenne, ha az üzenőfalunkon lévő videók automatikusan indulnának, amint átgörgetünk felettük – hanggal?
Zuckerbergék végül arra jutottak, hogy bár a felhasználók 80 százalékát zavarja a hanggal induló videó, a videók 41 százaléka hang nélkül semmit sem ér. Végeredményben úgy gondolták, hogy megéri a dolog: mostantól a mobilos Facebook alkalmazásban mindenkinél rögtön elindulnak a hangos videók.
Azonban ha a telefon le van némítva, akkor a videók sem lesznek alapból hangosak. Másrészt a hangosság kikapcsolható: a telefonos appban a Beállításokon belül, a Fiókbeállításokban van egy hangokra vonatkozó rész, itt napokon belül mindenkinél meg fog jelenni egy Videos in News Feed Start With Sound (magyarul valószínűleg az üzenőfalon lévő videók hangosan indulnak, vagy valami ilyesmi) menüpont, ezt a kapcsolót érdemes off/ki állapotra állítani. (Ha most még nem találja ezt a beállítást az alkalmazásban, érdemes pár napon belül ismét megpróbálnia, hamarosan ott lesz.)
Aki egyáltalán nem szeretné, hogy automatikusan elinduljanak az üzenőfalán a videók (se hanggal, se némán), és ne fogyasszák a mobilnetes keretét, annak is javaslunk egy megoldást androidos mobilokra és iPhone-okra is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése