2020. április 29., szerda

Kedves végzős Diákjaink!

 

Szerettünk volna a hivatalos és száraz érettségi tájékoztató mellett pár közvetlen és kedvesebb gondolattal is üzenni Nektek, hiszen sokatok életében 4, másokéban pedig 5 nagyon fontos év, meghatározó időszak kerül lezárásra a jövő héten.

Tudjuk, mert MI, Tanáraitok is ezt érezzük, hogy 4-5 évet lezárni "igazi lezárás" nélkül, befejezni "valódi befejezés" nélkül és megélni "valódi ölelés, kézfogás" nélkül nagyon nehéz! 

Biztosan sokan vagytok, akiknek a vírus, a bezártság, s most az érettségi gondolatával egyedül kell megküzdeni. Elvesztettük Mindannyian azt a biztos hátteret, amit a korábbi mindennapok jelentettek, amit MI közösen éltünk meg nap mint nap az elmúlt évek során.... 
MI, Diákok és Tanárok együtt.
Elvesztettük a személyes kontaktus varázsát. Olyan apró momentumokat, mint egy jó felelés után járó elismerő mosoly, vagy pár dicsérő szó. 

Elvesztettük a szeretetet, amit minden nap adtunk egymásnak és kaptunk egymástól. És igen: bánkódhatunk ezen, vagy  most megpróbálunk nagy levegőt venni és minden erőnkkel, idegszálunkkal, agytekervényünkkel az előttünk, előttetek álló hétre koncentrálni!

Bízunk benne, hogy tudjátok, MI, a Tanáraitok is tisztában vagyunk azzal, hogy a kialakult helyzetben néhányan aggódtok, egyesek talán félnek is a hétfőn kezdődő megmérettetés miatt. Íme hát néhány bátorító szó "Tőlünk-Nektek", ami erőt adhat ahhoz, hogy könnyebb szívvel ugorjatok neki a Rátok váró "nehéz napoknak". 

A 4 vagy 5 év alatt megtanultatok sok mindent, amit az online oktatás során is átismételtetek és bőszen tanultátok a tételeiteket.
A tudás tehát a birtokotokban van! 

Lehet, hogy most úgy érzitek: "Semmit nem tudok." Az jó! Nem is most kell tudnotok, hanem majd a következő héten!

Tudjuk, hogy sok erőt fog adni a SULI, az ismerős közeg, a színek, az illatok... Társaitok, Tanáraitok!

Tapasztalatból tudjuk, hogy vizsga-szituációban még olyan dolgok is eszetekbe fognak jutni, amiről nem is gondolnátok, hogy tudjátok!

Mi ott leszünk Veletek, s ha máshogyan nem is, a személyes jelenlétünkkel és egy maszk alatti mosollyal bátorítani fogunk Mindenkit! 

Ha rajtunk múlik, lesz "igazi lezárás, valódi befejezés"!!

Sok sikert! Egy hatalmas kalappal kíván Mindegyikőtöknek

A Pekszi egész Tantestülete

     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése