2020. április 8., szerda

Kedves Diákok, Szülők, Kollégáim!





24 napja vagyunk online jelen egy számunkra teljesen új, virtuális térben… 
Az Iskolában üresen konganak a folyosók, a tantermek… üres az udvar, a Tanári… Hiányzik belőlük az Élet… a „régi életünk”. Nagyon hiányzik! Nagyon hiányoztok!
Lassan 4 hét digitális oktatás, óriási változások, zökkenők, „félelem az ismeretlentől” mindkét oldalon. Nálatok, Diákoknál és nálunk, Tanároknál is.
2 napunk volt, hogy indítsuk a rendszert – ellentétben az egyetemekkel, akiknek erre 2 hét állt rendelkezésükre. DE megcsináltuk és működik! Együtt csináltuk meg! Együtt sikerült! Mert csak így lehetett… máshogy nem működött volna!

Szeretnék köszönetet mondani Nektek a lelkiismeretes munkáért! Mert Ti most vizsgáztatok: önállóságból, felelősségtudatból, türelemből. És vettétek az akadályt, büszke vagyok Rátok!  A továbbiakban is a Ti saját lelkiismeretetekre lesz bízva, hogy „saját kútfőből” dolgoztok a virtuális térben, vagy sem…

Köszönet jár Tanáraitoknak is! Ebben a nem mindennapi helyzetben mindenki próbálta megtenni, ami tőle telt… sokszor még annál többet is. Sokat tanultunk mi is, a türelmet és az online világot. Próbáltuk egymást segíteni, hiszen nem mindannyian mozgunk „otthonosan” ebben a digitális térben.

Köszönet a Szülőknek is, hiszen az Ő segítségük nélkül nem ment volna! Diákok, Tanárok, Szülők… eddig is így működött jól egy Iskola, ebben az új helyzetben még inkább szükség van arra, hogy összefogjunk és segítsük egymást, hogy sikerrel pontot tehessünk majd ennek a nem mindennapi tanévnek a végére!

Egy időre most bezár a digitális tanterem, kiürülnek az online iskolapadok. Megkértem Tanáraitokat, hogy a szünetre ne adjanak Nektek feladatot. Jól fog jönni egy pici nyugalom és szusszanás a sűrű és zaklatott napok után. 
Pihenjetek, egyetek-igyatok finomakat, olvassatok egy jó könyvet, hallgassatok jó zenéket! Beszélgessetek egymással, élvezzétek a napsütést! Mondom ezt, mint Igazgató és mert úgy érzem, mintha picit „Mindegyikőtök Apukája” lennék.
Élvezzétek ki a tavaszi szünetet! Szükség lesz rá, mert ki tudja, meddig tart még és mikor lesz vége a „megpróbáltatásoknak”… 

Kitartás és vigyázzatok Magatokra, Egymásra!

Boldog Nyuszi-Ünnepet és tavaszi szünetet kívánok Nektek!

Robi bá

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése