2023. április 14., péntek

"Miénk a színpad"


Idén a  "Miénk a színpad" kulturális estre április 4-én került sor.  A műsor gerincét  a Gyöngyvirág Tánccsoport és a Holdviola Mazsorett Csoport jól begyakorolt produkciói adták tanáraik, Sátori Júlia, Berzsenyi László és Igric-Macskin Zita irányításával, de az idei PeXiSztár győztesei, a 10.A-sok is kiérdemelték a szereplést.Gyönyörködhettünk versekben, énekekben is. Két tanárnő, Beckné Illés Tünde és Hillinger Zsuzsanna is vállalkozott versmondásra. 
A diákok közül Sárosi Anilla szavalata és Vizi Tamara énekei tették még különlegesebbé az estet. Az egyik dalt még Veress Petra és Pálinkás Balázs varázslatos tánca is kísérte. A műsorvezetői szerepet Bukovszki Áron töltötte be nagy sikerrel.  A könnyedebb hangvételű 2. felvonásban kapott helyet a tanárok két meglepetés produkciója is. Meg akartuk mutatni egy kicsit, hogy mi is tudunk játszani. Úgy tűnt, sikerrel!


A dekoráció elkészítésében Sátori Júlia tanárnő képzőművész barátnője, Vészabó Noémi bocsátotta rendelkezésünkre műalkotását, amely jól illett a műsor lélekemelő és közösségformáló céljához. Az életfa körül táncoló összekapaszkodó alakok is ezt jelképezik.

 Köszönöm szépen ezúton is a Segítünk Nektek Vargások Alapítvány hozzájárulását a rendezvényhez! Természetesen a Kultúra Alapítvány is - immáron hagyományosan - hozzátette a magáét a megvalósítás sikeréhez.

Azt gondolom, rendkívüli, hogy egy nem művészettel foglalkozó középiskola - jelen esetben technikum - egy egész estés színvonalas,  teljes színháztermet megtöltő programmal tud előállni. Köszönhető mindez a támogató közegnek, élükön az igazgató úrral,Csabai Róberttel
és a lelkes közösségnek, akik "vevők" a művészetre. 

"A művészet lemossa a lélekről a mindennapok porát" - hangzott el a mottó a műsor elején. S remélem, hogy ez a frissülés, lélekfürdetés hosszú távon is megmutatkozik iskolánkban.

Ezúton is köszönöm az összes közreműködő és segítő együttműködését!

Mészáros Kinga, a "Miénk a színpad" szervezője

A fotókat a Romhányi Photography készítette. 




















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése