2021. október 21., csütörtök

Słupsk - 4. nap

 Az első program a mai napon egy inkubátorházban volt, ahol betekintést nyertünk abba, hogy az állam miképp támogatja egyfelől az álláskeresőket, másfelől a mikro-, kis- és nagyvállalatokat. Előadónk részletesen kitérőt arra is, milyen típusú, mely iparágban tevékenykedő vállalkozások találhatóak meg Słupsk vonzáskörzetében. Kitért továbbá mindazon partnerre, akik ebben a nem kis feladatban a segítségükre vannak. Végezetül elmondta: a cél az, hogy helyben tanuljanak, dolgozzanak, vállalkozzanak az itt élők.

Ezt egy, a rendőrkapitányságra tett látogatás követte, ahol a rendőrkapitany beszélt a szakma szépségeiről, a szükséges tudásról, a fizikai állókepességről szükségességéről, kompetenciákról. Majd a rendőrség szóvivője beszélt a napi munka szépségeiről, nehézségeiről. 

Ezt követően karriertanácsadók beszéltek a helyi munkaerőpiacról, hogyan segítenek Lengyelországban a munkanélkülieknek, különösen a fiataloknak. Szakértők segítenek felmérni, hogy a regisztrált munkanélkülieknek milyen lehetőségeik vannak, hol és mit tanulhat ám. Mindemellett ingyenes egészségbiztosítással rendelkeznek, ahogy a családjaik is. 

Személyre szóló tréningeket is tartanak, max. 2 hónap időtartamban. A cégek pedig csoportos tréningekkel biztosítják, hogy leendő munkavállalóikat megtalalhassák. 





























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése