2019. november 15., péntek

Országos középiskolai illemtani csapatverseny

Jelentkezzetek!

 

 

A verseny célja: A nevelés egyik igen fontos területének, a viselkedéskultúra kialakításának segítése, a középiskolás korosztály felkészítése elméleti és gyakorlati szempontból- későbbi hivatására, az abban előforduló illemtani lehetőségekre, problémák megoldására.

A verseny kategóriái korcsoportok szerint: Az országos verseny csak a középiskolás korosztály számára indul. (érettségizett, szakképző évfolyamon tanuló diákok nem vehetnek részt).

A verseny kategóriái iskolaszintek szerint: Nincs külön gimnáziumi, szakgimnáziumi, szakközépiskolai tanulók számára verseny, vagyis a verseny egy kategóriában zajlik. 

A jelentkezés és a részvétel feltételei:
Minden középfokú intézmény indíthat akár több, háromfős csapatot. 


A verseny témája, ismeretanyaga, felkészüléshez felhasználható irodalom:
A verseny témája az általános, a Magyarországon és az EU országaiban, valamint egyéb országokban leggyakrabban használatos illemszabályok ismerete, alapvető kommunikációs készség, jártasság a társasági alkalmak szokásaiban, elvárásaiban.

Kötelező irodalom:       Dr. Sille István: Illem, etikett, protokoll Akadémiai Kiadó, Budapest

Ajánlott irodalom:   Protokoll (egyetemi jegyzet)
Görög Ibolya: Protokoll - az életem
Ottlik Károly: Protokoll
Dr. Sille István: Terítéken Európa
A nevezés módja az alábbi online felületen, melynek határideje: 2020.02.21.

Jelentkezni lehet:


Nevezési díj: nincs

Fordulók:
1. forduló: iskolánként a csapatok kiválasztása 2020.02.21-ig
2. forduló: 2020.02.24. és 2020.03.06. között (online forduló). A csapatok az online feladatlapokat előzetes beosztás szerint tölthetik ki, melyről a nevező iskolákat értesítjük.
(Az online feladatlapot a versenyre nevezett tanulók az adott iskolában kizárólag azonos időpontban, önállóan, egymástól függetlenül oldhatják meg.)
3. forduló (országos döntő): 2020.04.03. (péntek)
A döntő helyszíne:
Győri Szakképzési Centrum Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
9023 Győr, Földes Gábor u. 34-36.


A továbbjutás feltétele, módja az egyes fordulókból:
Az első forduló továbbjutóit az iskolák határozzák meg. A második fordulóból a döntőbe a 10, legmagasabb pontszámot elért csapat jut. Figyelem: Az írásbeli fordulóban a csapattagok egymástól függetlenül, önállóan töltik ki a feladatlapot. A versenyzők egyénileg elért pontszámainak összege adja a csapat pontszámát.
Az eredmények közzétételének módja:
Az írásbeli fordulót követően a Győri Szakképzési Centrum Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája honlapján (www.palffy.hu) közzétesszük a döntőbe jutott csapatok névsorát, valamint a döntő témáit és a döntőre előre elvégezhető otthoni feladatokat.

Díjazás:
A döntőbe jutott csapatok tagjai egyéni- és csapatoklevelet, valamint a helyezéstől függően értékes könyvjutalmakat kapnak.

A szervezők elérhetősége:
Tel: 96/ 516-716
Fax: 96/ 516-713
Grábits Mária 20/9363677
Horváth Miklós 20/8082122





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése