2019. február 12., kedd

"Fenntartható fejlődés" - pályázati lehetőség







A verseny háttere és célja:
A világ vezetői 2015 szeptemberében New York-ban egy történelmi ENSZ-csúcstalálkozón elkötelezték magukat amellett, hogy véget vetnek a szegénységnek, megküzdenek a klímaváltozással és harcolnak az igazságtalanság ellen. A 2030-ig tartó fenntartható fejlődési keretrendszer egy jobb jövőt kínál bolygónk egészének és emberek milliárdjainak világszerte.
Az ENSZ fejlődési keretrendszerének („Világunk átalakítása”) gerincét, 17 Fenntartható Fejlődési Cél (Sustainable Development Goals - röviden SDGs) és 169 részcél alkotja.
Ezekhez a pontokhoz kapcsolódóan indítjuk az SDG for kids versenyünket, melyben olyan alkotásokat várunk, melyek hangsúlyozzák ezeknek a céloknak a fontosságát és felhívják a figyelmet a velük kapcsolatos teendőkre.  
A pályázat célja, hogy felébresszük a diákokban a környezetünk megvédésére és a fejlődési fordulat iránti fogékonyságot. Megértsék, hogy mit jelent ez a 17 Fenntartható Fejlődési Cél és mit tehetünk ezek megvalósítása érdekében.

Pályázni az alábbi témakörökben lehet:
1. Fotó-pályázat
2. Plakát-verseny
3. Film-pályázat

Egy pályázó több témakörben is indulhat

A verseny kategóriái korcsoportok szerint:
  1. kategória (7-14 éves korosztály) / Fotó-pályázat, Plakát-verseny
  2. kategória (14-19 éves korosztály) / Fotó-pályázat, Plakát-verseny, Film pályázat

A versenyben nevezési díj nincs.

Díjak és jutalmak
Értékes tárgyi nyereményekkel, illetve egy 2-3 napos magyarországi tanulmányi kirándulással jutalmazzuk a legjobb alkotások készítőit.

Forrás és részletek:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése