2017. november 18., szombat

Ingyenes lesz a nyelvvizsga, és nem csak az első!!!





2018-tól nem csak az első nyelvvizsga lesz ingyenes - minden 35 év alatti fiatalnak.

A támogatás összege a tervek szerint továbbra is a nyelvvizsga, vagy az emelt szintű nyelvi érettségi díja, de legfeljebb az adott évben érvényes minimálbér 25%-a. (34.500 Ft)

Ez az összeg valamivel magasabb a legnépszerűbb nyelvvizsgaközpontok vizsgadíjainál:
- TELC komplex B2 32.000 Ft
- ECL 28.000 Ft
- Euroexam 31.000 Ft
- ELTE Origó Nyelvvizsgaközpont 28.000 Ft
- BME 27.500 Ft


A C1-es, vagyis felsőfokú nyelvvizsgák mindenhol drágábbak: a TELC C1-es komplex vizsgája kereken 35 ezer forint, vagyis csak 500 forinttal haladja meg az állami támogatás maximumát. Az ECL-nél 29 ezer, az Euroexamnél 33 ezer, a Rigó utcában 31 ezer, a BME-nél 29 500 forint a felsőfokú nyelvvizsga.
A nyelvvizsga díját saját zsebből kell kifizetni, előre senki nem kapja meg a támogatást. Ha mind az írásbelin, mind a szóbelin átmegy a vizsgázó, kérelmeznie kell a díj visszautalását, méghozzá az Új Nemzedék Központ Nonprofit Közhasznú Kft.-nél, a nyelvvizsga-bizonyítvány vagy -tanúsítvány kiállításától számított egy éven belül - ha valaki kicsúszik a határidőből, elveszíti a támogatást.
Utólag kapjátok vissza a vizsgadíjat
A központ tizenöt napon belül dönt a kérelemről, az Oktatási Hivatalnál ellenőrzi a nyelvvizsga adatait. Ha minden klappol, a sikeres vizsga díját visszautalják a vizsgázó bankszámlájára. A visszaérkező összeg után adózni nem kell.
Forrás:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése