2017. június 1., csütörtök

Felvételi ponthatár számítás egyszerűen

2017

eduline.hu/felveteli_pontszamito_kalkulator


Az eduline kalkulátorát egyszerű használni: először adjátok meg tanulmányi eredményeiteket (ezekkel nem lesz gond, hiszen már jó ideje tudjátok, milyen év végi jegyeket kaptatok), majd írjátok be a várható érettségi eredményeket.

Itt kell kiválasztanotok azt a két tárgyat, amely a kiválasztott egyetemi-főiskolai képzésen kötelező vagy választható, és jeleznetek kell azt is, ha valamelyik tárgyból emelt szinten tettetek érettségit. 



Ezután következnek a többletpontok. Figyelem! Az eduline kalkulátora nem tudja ellenőrizni, a kiválasztott egyetem kiválasztott képzésén adnak-e például többletpontot az OKJ-s szakképesítésért vagy a felsőoktatási szakképzés záróvizsgájáért (ez képzésenként eltérő lehet), ezért az alábbi linken nézzétek meg, hogy az adott szakon jár-e az eredményetekért pluszpont.




A kalkulátor alap- és osztatlan képzésre lett optimalizálva, ezért ha mesterszakra vagy felsőoktatási szakképzésre jelentkeztek, ne ezzel számoljatok. Ugyanez a helyzet akkor is, ha orvosi, fogorvosi vagy állatorvosi képzésre jelentkeztek (nektek hat tantárgyból kell érettségiznetek, a kalkulátor azonban öt tantárgy eredményével számol), vagy ha olyan szakon tanulnátok tovább, amelyen az alkalmassági vagy gyakorlati vizsga eredménye, a meglévő felsőfokú végzettség alapján számolnak pontokat.
 
Fontos: ha különböző szakokra felvételiztek, érdemes külön-külön kalkulációkat végezni, hiszen elképzelhető, hogy más-más tantárgyak érettségi eredményét kell beszámítani. Érdemes mindig ellenőrző számításokat végezni, és figyelni a jelentkezési időszak lezárultát követően az e-felvételin megjelenő hivatalos pontszámokat.

Forrás: 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése